Gosseliesbrug weer hersteld na defecte trede

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De nieuwe -in de hoogte verstelbare- Gosseliesbrug over het kanaal tussen Nijverheidskaai en Mariemontkaai.

De Gosseliesbrug in de Heyvaertwijk, die dinsdag tijdelijk gesloten was voor een defecte trede, is weer hersteld. “Hoe dit is kunnen gebeuren wordt verder onderzocht”, vertelt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Inge Paemen aan BRUZZ.

De Gosseliesbrug kampte vijf dagen na de ingebruikname al met een defect. “Er is een schroef losgekomen aan de elfde trede van de trap aan de kant van de Mariemontkaai. Dit had tot gevolg dat de brug tijdelijk buiten dienst was. Alle andere treden werden gecontroleerd en daar stelde zich geen probleem”, zegt Paemen.

De brug zal nu meermaals onderworpen worden aan grondige inspecties.“De eerste dagen zullen er gerichte controles uitgevoerd worden aan de brug om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden”, aldus Paemen.

Wanneer de Gosseliesburg naar beneden kan en toegankelijk wordt voor fietsers, blijft nog een onbeantwoorde vraag. “Wanneer de schokdempers geleverd worden, kan er pas schot in de zaak komen. Maar jammer genoeg kan ik hier nog geen datum op plakken”, voegt Paemen nog aan toe.

Defecte-trede-Gosseliesbrug
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De inwoners tonen de defecte trede aan door middel van een werfblok.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?