Gosseliesbrug kampt vijf dagen na ingebruikname al met defect

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De defecte trede werd aangeduid door middel van een werfblok.

De voetgangersbrug, die de Nijverheidskaai en de Mariemontkaai met elkaar verbindt, heeft meteen na de ingebruikname een defecte trede.”De aannemer gaat uit van een fabricagefout aan het fixatiesysteem”, vertelt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Inge Paemen aan BRUZZ.

De Gosseliesbrug, een voetgangersbrug in de Heyvaertwijk, is vrijdag toegankelijk gemaakt voor voetgangers maar heeft al een defecte trede aan de kant van de Mariemontkaai. “De verantwoordelijke van de fabricagefout zal opdraaien voor alle kosten, maar dat is momenteel het laatste van onze zorgen. De herstelling van de brug wordt nu als prioritair beschouwd ”, stelt Paemen.

Dinsdag zal deze brug, tijdens een gedegen inspectie van alle treden, tijdelijk gesloten worden. “We hebben een ploeg ter plaatse gestuurd om de defecte trede te herstellen en alle andere treden aan een grondige inspectie te onderwerpen”, aldus Paemen.

De Godshuizenbrug, die een beetje verderop ligt, is overigens weer toegankelijk. Daar kunnen de voetgangers eveneens het kanaal oversteken. Die was tot vorige week vrijdag defect.

De verstelbare Gosseliesbrug
© Peter Dhondt-BRUZZ
| De nieuwe, in de hoogte verstelbare, Gosseliesbrug. De fiets- en voetgangersbrug verbindt Nijverheidskaai en Mariemontkaai.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?