Gosseliesbrug over kanaal vanaf vandaag toegankelijk

De verstelbare Gosseliesbrug

De voetgangersbrug die de oversteek vormt tussen de Nijverheidskaai en de Mariemontkaai is vanaf vandaag toegankelijk. De brug is verstelbaar, maar blijft nog even in de hoge stand. Voetgangers kunnen de brug wel al gebruiken.

De Gosseliesbrug, een voetgangersbrug in de Heyvaertwijk, is eindelijk toegankelijk. De brug werd in maart dit jaar geplaatst, maar voor de ingebruikname was het nog even wachten. "Vanaf vandaag is de brug open", zegt woordvoerster van Brussel Mobiliteit Inge Paemen. Goed nieuws dus voor voetgangers. Zij moeten niet meer omlopen om het kanaal over te steken.

De brug is verstelbaar. In de lage stand is de brug op straatniveau en is ze gemakkelijk toegankelijk voor fietsers en mensen met een beperkte mobiliteit. Wanneer er schepen onder de brug moeten doorvaren, kan de brug omhoog. Dankzij uitschuifbare trappen blijft de brug dan toegankelijk voor voetgangers.

"Voorlopig blijft de brug nog in de hoge stand en zal ze niet naar beneden gaan", aldus Paemen. Voor de brug op en neer kan moeten nog schokdempers geïnstalleerd worden. Wanneer dat in orde wordt gebracht, is nog niet duidelijk.

Niet veel verder is Godshuizenbrug overigens nog altijd defect. Wanneer die hersteld wordt, is evenmin duidelijk. Bij de Haven van Brussel, de beheerder van de brug, is niemand bereikbaar voor uitleg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?