Groen fietst langs zwarte verkeerspunten in Brussel

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Een fietser aan het Meiserplein

Op vrijdagochtend ondernamen lijsttrekkers Elke Van den Brandt (Groen) en Stijn Bex (Groen) met een dertigtal Groenkandidaten een fietstocht langsheen de gevaarlijkste verkeerspunten van het gewest. Met die actie wil de partij van verkeersveiligheid een topprioriteit maken. “We hebben heel vaak moeten opletten.”

“De zwarte punten die we vandaag bezochten, staan op de lijst met de meest ongevalgevoelige zones van Brussel opgesteld door VIAS en Espaces Mobilité in 2015,” vertelt Van den Brandt aan BRUZZ. “Dat is vier jaar geleden en toch zijn er op slechts acht van die 24 zwarte punten aanpassingen gedaan.”

Volgens Van den Brandt zijn de punten waarlangs de kandidaten vandaag reden, nog steeds levensgevaarlijk. “We waren in groep, maar toch hebben we heel vaak nog goed moeten opletten,” klinkt het. “Het Meiserplein was daarbij het dieptepunt.”

Andere weginrichting

Voor Groen is verkeersveiligheid daarom een absolute prioriteit. “We doen dan ook concrete voorstellen om de veiligheid te verbeteren,” aldus Van den Brandt. “Er moeten onder andere meer flitspalen komen en en de verkeersdruk moet omlaag.”

Groen pleit ook voor een andere weginrichting. “We hebben meer en veilige fietspaden nodig. Momenteel blijft de infrastructuur te veel op de auto gericht,” klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?