20220204 Het Institut des Arts et Métiers aan de Slachthuislaan op de Westelijke Kleine Ring Villo deelfietsen

| Het fietspad langs de Westelijke Kleine Ring en de Slachthuislaan, met een standplaats van Villo! deelfietsen.

Wie vanochtend wilde pendelen met een deelfiets van Villo!, was eraan voor de moeite. De softwareprovider waarmee uitbater JCDecaux samenwerkt, kampt sinds afgelopen nacht met grote technische problemen. Het is nog onduidelijk wanneer de panne opgelost geraakt.

"Er is momenteel een grote panne bij de telecomoperator waarmee we samenwerken,” laat Jérôme Blanchevoye van JCDecaux weten. Dat bedrijf baat de Villo!-huurfietsen uit.

“Helaas kunnen wij zelf niets doen. Alles is in handen van de technici van Vodafone, die de software beheert,” aldus Blanchevoye.

Wanneer de panne opgelost geraakt, kan men niet zeggen bij JCDecaux. “Het betreffen grote technische problemen, geen kleine panne dus, waarvoor we wel procedures hebben.”

Villo! beantwoordt niet aan verwachtingen

Het is volgens JCDecaux de eerste keer dat ze met zulke grote technische problemen te maken krijgen. Toch is al langer bekend dat het fietsdeelsysteem niet meer beantwoordt aan de verwachtingen van het Brusselse gewest.

Villo! biedt fietsverhuur aan op 350 plaatsen in het gewest. Abonnees hebben voor de duur van hun abonnement recht op een onbeperkt aantal kilometers met de deelfietsen van Villo, die ze ophalen en achterlaten in vaste verhuurpunten op straat. De fietsen zijn elektrisch, maar gebruikers dienen telkens zelf een batterij mee te nemen, die ze ook zelf dienen op te laden. Zonder batterij zijn de fietsen eveneens bruikbaar, zij het zonder trapondersteuning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Villo! , deelfietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni