Halle adviseert automobilisten om Brusselse Ring niet te verlaten tijdens werken

© PhotoNews
| Oprit nummer 20 in Huizingen (Beersel) in de richting van Brussel gaat vanaf zaterdag 18 januari dicht voor alle verkeer tot het einde van de werken.

Het stadsbestuur van Halle adviseert automobilisten om de volgende weken de Brusselse Ring niet te verlaten tijdens werken in Beersel en Drogenbos. Simultaan worden ook bouwwerken uitgevoerd die het verkeer op de N6 en in het centrum vertragen. Dat meldt het stadsbestuur vrijdag.

De kans is zeer groot dat de Zennevallei de volgende weken af te rekenen krijgt met een bijzonder drukke ochtend- en avondspits. Vanaf maandag gaan de werken op de Ring rond Brussel een nieuwe fase in. Wegen en Verkeer plaatst op de binnenring richting Brussel nieuwe geluidsschermen en nieuwe led-verlichting in de Vlaams-Brabantse gemeenten Drogenbos en Beersel.

Twee in plaats van drie rijstroken

Het verkeer op de binnenring wordt over twee in plaats van drie rijstroken gestuurd. Voorts gaat de oprit nummer 20 in Huizingen (Beersel) in de richting van Brussel vanaf zaterdag 18 januari dicht voor alle verkeer tot het einde van de werken. Recente ervaring leert dat veel automobilisten bij filevorming de Ring verlaten voor een alternatieve route. Het stadsbestuur van Halle raadt dit ten stelligste af.

Ook op de N6, de verbinding tussen Tubeke en Brussel, en in het centrum van Halle belooft het bijzonder druk te worden door bouwwerken van de Zenne- en Zuidbrug. Het reisadvies voor het doorgaande verkeer tussen Brussel en Wallonië is om vooral op de Ring te blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?