Het mysterie van de verdwenen paaltjes

© TG/BRUZZ
| Aan de Gentsesteenweg in Molenbeek zijn tientallen paaltjes verdwenen.

Er waren eens mooie rijen paaltjes aan het Flageyplein in Elsene en de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek. Maar ondertussen zijn er meerdere exemplaren in rook opgegaan. “Wie dergelijke schade opmerkt, mag dat altijd melden via de app Fix My Street.”

Een alerte BRUZZ-lezer meldde afgelopen weekend dat er aan de Gentsesteenweg in Molenbeek tientallen fietspaaltjes verdwenen zijn. Ter plaatse kon onze redacteur vaststellen dat er tevens enkele losgevezen of omvergereden paaltjes liggen te verkommeren op het trottoir.

Ook aan het kanaal zouden de paaltjes weg zijn. En aan het Flageygebouw in Elsene is er een bres geslagen in de paaltjesmuur, zo constateerde onze redactie.

Brussel Mobiliteit, dat op die plaatsen de weginfrastructuur beheert, zit er in ieder geval voor niets tussen. “Niemand hier heeft weet van wat er gebeurd is met de verdwenen paaltjes,” zegt woordvoerster Inge Paemen. “We hebben deze gevallen ingevoerd als klacht en gaan er verder mee aan de slag.”

(Lees verder onder de foto's.)

In het geval van het Flageyplein kan het herstel wel nog even duren, omdat dat type paaltjes niet meer op voorraad is en dus eerst besteld moet worden. Ook daar lagen in elk geval een paar paaltjes eerder los op straat.

Paemen roept de Brusselaars op om dergelijke gevallen van schade aan de weginfrastructuur meteen te melden, via de app of website van Fix My Street.

Of Brussel Mobiliteit zelf af en toe de paaltjes gaat controleren? “Uit onze laatste doorlichting bleek dat we al met te weinig personeel zijn om ons normale werk te doen, laat staan dat we mensen op controle kunnen sturen,” klinkt het.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?