Invoering buslijn 56 loopt half jaar vertraging op

© Photonews
| De nieuwe bus 37, archiefbeeld

De invoering van de nieuwe buslijn 56 en de verlenging van bus 46 naar Thurn en Taxis zullen niet gebeuren in november, zoals gepland, maar pas in maart 2020. Dat betekent een klein half jaar vertraging. De rest van het MIVB-busplan wordt ingevoerd zoals gepland.

Vervoersmaatschappij MIVB bevestigt aan BRUZZ dat twee lijnen een half jaar uitgesteld worden. Het gaat over de nieuwe lijn 56 van Buda naar Schuman en lijn 46 van Moortebeek naar Thurn en Taxis. "Er zijn twee werven op het toekomstig traject van bus 56, vandaar dat het niet slim is om het nu in te voeren," zegt woordvoerster An Van hamme. "Als we de lijn nu invoeren zitten we meteen met een omleiding en dat kan niet de bedoeling zijn."

"Voor buslijn 46, die verlengd moest worden tot Thurn en Taxis, zal er een nieuwe weg aangelegd worden op het toekomstig traject en die zal ook niet klaar zijn voor 4 november. Vandaar dat we die lijn ook pas verlengen in maart 2020." Lijn 46 werd in de loop van september wel al verlengd naar de halte WTC-Glibert in de Noordwijk. De aanpassingen van de infrastructuur in de Brusselse Vijfhoek verliepen moeizaam.

De vertraging van deze twee lijnen zal geen effect hebben op de andere aanpassingen die deel zijn van het busplan. "De andere delen worden ingevoerd zoals voorzien", zegt Van hamme. Het gaat dan bijvoorbeeld om lijnen 13 en 14 in Jette die een ander traject krijgen.

De eerste veranderingen door het busplan gingen van start in 2018. De uitvoering van het plan gebeurt in stappen tot 2022, als er geen verdere vertragingen opduiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?