Jaar lang werken aan Lesbroussartstraat

© BRUZZ
| De Lesbroussartstraat in Elsene

In Elsene zijn deze week werken gestart aan de Lesbroussartstraat. De straat wordt volledig vernieuwd, tot december 2018. Dat is nodig door de versleten tramsporen. Ook de stoepen en tramhaltes worden onder handen genomen en de minuscule boompjes worden vervangen.

De werken aan de Lesbroussartstraat zijn nodig: de tramsporen zijn versleten, de haltes oncomfortabel en de stoepen verouderd. Daarom wordt de straat volledig heraangelegd in de loop van 2018. Ook de nutsbedrijven grijpen hun kans: er komen nieuwe rioleringen en er wordt gewerkt aan de elektriciteit.

Die werken zijn in januari gestart en zullen zorgen voor beperkte hinder. De weg wordt niet afgesloten voor het verkeer, ook tram 81 van de MIVB kan normaal blijven rijden.

Wel hinder in de zomer

De grootste hinder is er van eind juni tot begin september: dan wordt de tramlijn onderbroken tussen de haltes Flagey en Baljuw. Er wordt 570 meter spoor vernieuwd. Die nieuwe rails komen op een zacht bedje: tapijten zullen de trillingen dempen. Dat zorgt ook voor minder geluidshinder.

Tram 81 zal dan rijden tussen Marius Renard en Baljuw in het westen, en tussen Montgomery en Flagey in het oosten.

Grotere bomen, minder parkeerplaatsen

In een latere fase wordt gewerkt aan de stoepen en haltes. Die worden volledig vernieuwd. De stopplaatsen van de tram voldoen vandaag niet aan de normen: er staat slechts een haltepaal op de stoep, wie op de tram wil stappen moet daarvoor dus een stukje op straat gaan staan. In de plaats komen verhoogde haltes voor een makkelijke opstap, met schuilhuisjes.

Bij die werken sneuvelen alle bomen van de straat: 64 om precies te zijn. Het kan dat die u nooit zijn opgevallen: ze zijn bijzonder klein en groeien erg traag. In de plaats komen zogeheten Acer freemanii "Armstrong", een grotere boom met een smalle kruin.

De bomen worden op de parkeerstrook geplaatst. In totaal verdwijnen er 12 parkeerplaatsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?