Winkelen met mondmasker in de Nieuwstraat

| De toekomstige voetgangersbeweging Walk.brussels verzamelt dit weekend informatie en suggestie van voetgangers in het hele gewest (archiefbeeld)

'Join the Walk' vraagt Brusselse voetgangers naar suggesties voor beleid

© Belga
17/10/2020

Op straathoeken en drukke plekken worden Brusselse voetgangers dit weekend via de campagne 'Join the Walk' uitgenodigd om deel te nemen aan de nieuwe voetgangersdynamiek in de hoofdstad. Het toekomstige voetgangersplatform Walk.Brussels ondervraagt de voetgangers om zo hun speerpunten te bepalen.

De medewerkers van Walk.Brussels trekken een heel weekend door de Brusselse straten en veranderen zowat elk uur van locatie. Er wordt halt gehouden op zowel plekken die als exemplarisch gezien worden en waar de voetganger voldoende ruimte krijgt, als op plekken waar het soms nog erg onveilig is voor de voetganger.

Momentum

Dit weekend moet 'Join The Walk' de basis leggen voor de toekomstige voetgangersbeweging Walk.Brussels, die volgend voorjaar gelanceerd moet worden. De voorbijgangers worden ondervraagd en kunnen suggesties achterlaten over hun gevoel als voetganger in Brussel, want de lockdown zorgde voor dat de Brusselaars hun stad al wandelend ontdekten.

"Dit is het startmoment om de voetgangersbeweging op te richten en alle actoren samen te brengen. Dit is het momentum om alle feedback te verzamelen en een voetgangersbeleid op te stellen", zegt Emilie Herssens, coördinatrice van Walk.Brussels.

De voetgangersbeweging deelt ook een folder uit met daarin verschillende wegenkaarten in het Brussels gewest die voor en door Brusselse voetgangers werden opgebouwd. "Elke pagina in de atlas toont een wandelroute. Zo kunnen Brusselaars ontdekken hoe ze te voet van de ene naar de andere plek kunnen gaan, met kortere wegen, sluiproutes en steegjes inbegrepen", vertelt Herssens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Walk.brussels , voetgangers , voetgangersbeweging , voetgangersbeleid , stadswandeling , wandelassen , wandelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni