Jumpfietsen nu ook in Molenbeek

© Uber

Uber heeft besloten om zijn Jump-deelfietsen ook in Molenbeek te plaatsen. Zoals bij veel deelplatformen stopte het aanbod totnogtoe aan het kanaal. Het bedrijf reageert zo op een vraag van schepen Jef Van Damme (SP.A).

Gebruikers van deelvoertuigen is het zeker al opgevallen: veel aanbieders van steps, fietsen en zelfs deelauto’s bieden geen enkel voertuig aan over het kanaal. In de plaats concentreren ze zich meestal op het centrum en de welvarendere zuid-oostelijke gemeenten van het gewest.

Molenbeeks schepen en fervente fietser Jef van Damme (SP.A) sprak een topman van Uber daarop aan tijdens een fietsconferentie in Dublin. “Ik legde uit dat er geen enkele objectieve reden is voor dat beleid. Molenbeek ligt tenslotte vlakbij het centrum. Meer algemeen creëren die bedrijven een soort sociale mobiliteitskloof met die aanpak.”

Sint-Jans-Molenbeek SP.A Jef Van Damme plaats 6

De volgende dag kreeg hij al een positief antwoord. “Ik kreeg te horen dat ze in twee fases uitbreiden. De eerste fase is ondertussen al van kracht: er staan fietsen tot aan het L28-park. In een tweede fase volgt een uitbreiding naar heel Molenbeek", vernam Van Damme.

Een blik op de app leert dat er inderdaad fietsen staan in de Maritiemwijk en in het stukje Molenbeek ten zuiden van de Ninoofsesteenweg. Oud-Molenbeek blijft voorlopig echter verstoken van de rode e-bikes.

We probeerden de topman in kwestie ook te bellen voor een bevestiging, zonder succes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?