Kinderziekten voor Brusselse fietstelpalen

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Fietstelpaal aan de Koolmijnenkaai in Sint-Jans-Molenbeek, afgelopen zondag gehackt door Cyclehack

Een half jaar na de installatie van negen fietspalen in het gewest tonen die serieuze kinderziekten. Drie telpalen - in de Graystraat, Kroon- en Tervurenlaan - laten het volledig afweten. Brussel Mobiliteit heeft een audit besteld.

Na de eerste fietstelpaal in de Wetstraat in 2017 zijn dit voorjaar negen bijkomende fietstelpalen geplaatst in het Brussels gewest.

Maar die palen functioneren niet allemaal naar behoren, bleek al snel. Zo bleef de paal aan de Koolmijnenkaai aan het kanaal fietsers tellen, maar gaf het schermpje al maanden niet meer de aantallen weer. Na een 'hackoperatie' met reclamestickers van Cyclehack dit weekend werd de paal maandag hersteld.

Tellussen

Drie telpalen laten het helemaal afweten: die in de Graystraat, op de Kroon- en Tervurenlaan. "We zijn ons bewust van het probleem, en hebben daarom een audit besteld", reageert Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit bij BRUZZ. Ze ontkent dat er ook problemen zouden zijn met de telpaal op de Vilvoordsesteenweg aan de Van Praetbrug.

"Sowieso dienen deze palen vooral om fietsen aan te sporen, wij maken zelf gebruik van andere meetmethoden. Zo liggen er op bepaalde plekken tellussen in het wegdek, en houden we ook geregeld manuele tellingen."

Over drie weken zouden de niet-functionerende telpalen het weer moeten doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?