Gezien: nieuwe fietstelpalen ‘geplant’

© MD/BRUZZ
| De nieuwe fietstelpaal staat aan de Generaal Jacqueslaan in Etterbeek.

Langs de campus van de VUB in Etterbeek en de Vorstlaan in Oudergem zijn nieuwe fietstelpalen geplaatst. Een jaar lang was de teller aan de Wetstraat de enige in zijn soort in onze hoofdstad, maar tegen mei moeten er zeker 10 exemplaren op strategische plaatsen operationeel zijn.

Naar aanleiding van de 100.000ste fietser die midden maart op de Wetstraat werd geteld, kondigde minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) al aan dat er nieuwe fietsentellers op komst waren. In de paasvakantie worden de meeste ook al geïnstalleerd, zoals nu langs de VUB-campus aan de General Jacqueslaan in Etterbeek.

Laten krijgen ook de Kroonlaan, Graystraat, Koolmijnkaai, Vilvoordsesteenweg, Vorstlaan, Poincarélaan, Tervurenlaan en Leopold II-laan een eigen fietsteller. Tegen mei moeten ze allemaal operationeel zijn.

Ook aan de Vorstlaan werd een nieuwe fietsenteller 'geplant'.

Het doel van de fietsentellers is tweeledig. “Enerzijds moeten ze de fietsers zichtbaarder maken, maar de cijfers worden ook gebruikt in onze statistieken”, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van minister Smet. “Zo kunnen we nagaan waar er nog niet veel fietsers passeren en we eventueel dus de infrastructuur nog moeten verbeteren.”

In totaal komen er tien automatische fietsentellers bij, bovenop de telpaal die er al stond in de Wetstraat (richting centrum).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?