Lime reageert verbaasd op verbod deelsteps in Sint-Joost

© PhotoNews
| De elektrische deelsteps van Lime in Brussel.

De Californische start-up Lime, dat elektrische steps in vrije vloot aanbiedt in het Brussels Gewest, reageert erg verbaasd op de beslissing van de gemeente Sint-Joost-ten-Node om het achterlaten van steps enkel op vier plaatsen toe te laten.

De beslissing van burgemeester Emir Kir is totaal paradoxaal, aangezien iedereen voor alternatieven is om vervuiling te vermijden, terwijl hij de deelsteps in vrije vloot uit zijn gemeente bant.

"De deelsteps in vrije vloot zijn niet het probleem, maar de oplossing", vindt general manager van Lime, Benjamin Barnathan. Hij geeft toe dat Lime als nieuwe mobiliteitsactor in Brussel bij de start een fase van opvoeding en responsabilisering van de gebruikers moet inbouwen op het vlak van het functioneren van het systeem en de regels.

Dat gebeurt met informatiecampagnes en door de inzet van patrouilles, aldus Barnathan. Indien men het systeem van de steps wil fnuiken, zullen de mensen terug in hun auto stappen, voorspelt hij nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?