| De Wethoudersstraat. Een deel ligt op grondgebied van Brussel-Stad, een deel in Elsene

Man krijgt plots 22 pv's voor verkeerd parkeren

EDB
© BRUZZ
22/08/2019

Een man die zich gedurende twee maanden in de foute gemeente parkeerde, ontving in één week tijd maar liefst 22 pv’s met soms tot twee maanden vertraging. De man had een parkeerkaart van Brussel-Stad, maar parkeerde een huis te ver, in Elsene. “Als ik de boetes vroeger had gekregen, had ik mijn fout niet herhaald.”

De man in kwestie werkt sinds een aantal maanden voor een bedrijf in de Louizalaan. Sinds mei kreeg hij daarvoor van zijn werkgever een parkeerkaart die uitgegeven wordt door Brussel-Stad. Daardoor heeft hij de toestemming om overdag te parkeren op het grondgebied van de gemeente.

Maar hoewel de parkeerkaart hem slechts toelaat tot aan huisnummer 22 in de Wethoudersstraat in Brussel-Stad te parkeren, liet de man zijn voertuig geregeld achter ter hoogte van huisnummers 24 of 26, op het grondgebied van Elsene, schrijft BX1. In de straat geldt dan wel een tolerantiezone waarbij makkelijk geparkeerd kan worden aan beide zijden van de gemeentegrens, maar het systeem geldt enkel voor bewoners, en niet voor pendelaars.

“Ik weerleg niet dat ik fouten beging, maar protesteer wel tegen de vertragingen waarmee de pv’s werden verzonden."

Foutparkeerder

Toen de man in juli zijn brievenbus opende, wachtte hem dan ook een onaangename verrassing. In een week tijd ontving de man maar liefst 22 pv’s, die met anderhalf tot soms zelfs twee maanden vertraging verzonden waren.

“Ik weerleg niet dat ik fouten beging, maar protesteer wel tegen de vertragingen waarmee de pv’s werden verzonden,” aldus de man die de boetes betwist. “Als ik ze vroeger had gekregen, had ik op zijn minst mijn fout kunnen corrigeren, en niet zoveel pv’s verzameld.”

Kwijtschelding

Bij het gewestelijke parkeeragentschap parking.brussels kunnen ze het individuele verhaal van de man niet bevestigen, maar geven ze wel toe dat door een fout in het informaticasysteem een heel aantal parkeerboetes te laat verzonden werd.

“Vooral de boetes die van april tot en met juni werden uitgeschreven, liepen daardoor vertraging op,” vertelt woordvoerster Sara Jasmes aan BRUZZ. “Intussen nam de gemeente Elsene wel maatregelen en begrensde ze het aantal retributies in die periode tot een aantal van vier.”

Dat wil echter niet zeggen dat de boetes van iedereen die in die periode meerdere overtredingen beging en daar pas veel later van op de hoogte werd gesteld, worden kwijtgescholden. “Het wordt geval per geval bekeken,” aldus Jasmes. “Mensen die zich getroffen voelen, mogen ons een mail sturen of naar ons loket komen in de Lesbroussartstraat.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Elsene , Mobiliteit , foutparkeerders , foutparkeren , Parking.Brussels , Sara Jasmes , parkeerkaart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni