Massenetlaan in Vorst blijft dicht tot voorstelling van nieuw verkeersplan

© Google Maps
| Volgens schepen van Mobiliteit Esmeralda Van den Bosch (Groen) tonen de beschikbare meetgegevens aan dat alvast een deel van de verkeersdrukte in de buurt te wijten is aan de Massenetlaan (archiefbeeld).

De gemeente Vorst start een burgerparticipatietraject op om na te gaan hoe het transitverkeer aan de Massenetlaan ingeperkt kan worden. Die blijft voorlopig afgesloten voor autoverkeer tot er nieuw verkeersplan voor de buurt in werking treedt. Dat wordt voorzien voor februari volgend jaar.

Sinds begin mei 2020 is de verkeersinrichting op de Brusselsesteenweg en de Massenetlaan aangepast. Dat moet zachte weggebruikers veiligere ontspanningsruimtes bieden. De Brusselsesteenweg gaat vandaag wel opnieuw open voor het verkeer. De Massenetlaan blijft echter gesloten totdat het nieuwe verkeersplan voor de wijken in werking treedt.

Volgens schepen van Mobiliteit Esmeralda Van den Bosch (Groen) tonen de beschikbare meetgegevens aan dat alvast een deel van de verkeersdrukte in de buurt te wijten is aan de Massenetlaan. “Daarom heeft het College beslist de maatregel te behouden tot er een algemeen verkeersplan voor de wijk wordt opgesteld.”

Burgerraadplegingen op 12 en 13 oktober

Dat plan zal uitgetekend worden met hulp van de buurtbewoners. De gemeente Vorst heeft daarvoor een participatietraject opgestart. “De inwoners van de wijk ontvangen zeer binnenkort een document in hun brievenbus waarin alle deelnemingsmodaliteiten worden uitgelegd. De eerste ontmoetingen met de burgers vinden plaats op maandag 12 en dinsdag 13 oktober. Een testfase is gepland voor februari 2021”, zegt schepen van Mobiliteit Esmeralda Van den Bosch (Groen).

“We willen iedereen de mogelijkheid bieden om te leven op een plek waar het aangenaam vertoeven is, waar zachte mobiliteit wordt bevorderd en waar verkeersveiligheid gewaarborgd is," voegt burgemeester Stéphane Roberti (Ecolo) daar aan toe. “De raadpleging van de burgers zal ons helpen om samen de meest geschikte oplossingen te vinden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?