Meerdere beroepen bij Raad van State tegen metro Toots Thielemans

© Metro3
| Simulatie metro Toots Thielemans

Bij de Raad van State zijn verschillende dossiers ingediend tegen de geplande uitbreiding van de Brusselse metro. Dat meldt Le Soir zaterdag. Drie beroepen komen van buurtbewoners, een vierde van organisaties Inter-Environnement en l'Arau.

Net voor de verkiezingen in mei heeft het Brussels gewest een vergunning gegeven voor het nieuwe station Grondwet, intussen omgedoopt tot Toots Thielemans, en nieuwe tunnels om de verbinding te maken met de stations Lemonnier en Zuidstation. Bouwgroep Besix kreeg het contract voor de bouw van het station en de werken zouden in de lente van 2020 beginnen.

Na de toekenning van de vergunning hadden tegenstanders zestig dagen de tijd om zich te verzetten. In juli zijn er zo verschillende beroepen binnengelopen. De indieners zijn uit op een annulering van stedenbouwkundige vergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?