Merlijn Erbuer is nieuwe MIVB-voorzitter

Merlijn Erbuer (links) tijdens een eerdere passage in de BRUZZ-studio.

Merlijn Erbuer is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de MIVB. De groenen duidden de 37-jarige zakelijke leider van de KVS aan.

Dat bevestigen de betrokkene en het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt aan onze redactie. Groen mocht de nieuwe voorzitter aanduiden.

Erbuer is vandaag zakelijk leider van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Eerder was hij ook al actief als adjunct-kabinetschef bij Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen). Erbuer werd in Brussel geboren en groeide op in de Vlaamse rand.

Op de website van Le Soir benadrukt Erbuer dat de MIVB vandaag een uitstekend imago en een efficiënte organisatie heeft. Hij ziet het als zijn rol om het regeerakkoord en het beheerscontract van de MIVB te helpen uitvoeren. Zelf gebruikt hij vooral het openbaar vervoer, de fiets en de elektrische step in Brussel.

De nieuwe voorzitter volgt Thomas Ryckalts op. De Open VLD'er was van eind 2014 tot nu voorzitter van de MIVB.

De PS bevestigde Lotfi Mostefa als vice-voorzitter van de openbaar vervoersmaatschappij. Een lijst met de volledige nieuwe raad van bestuur vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?