| De Rogierstraat nabij het Noordstation.

Metrowerken zorgen voor ondergelopen kelders in Schaarbeek

KH
© BRUZZ
07/12/2021

Bij de werken voor metrolijn 3 in Schaarbeek zijn zeker zes kelders ondergelopen. Dat gebeurde nadat de aannemer een rioolleiding had doorboord, waardoor die volliep met beton.

De aannemer die in de Rogierstraat aan de nieuwe metro 3 werkt, doorboorde recent een rioolleiding van Vivaqua. Daardoor stroomde beton in die leiding en stroomden zeker zes kelders onder.

In de commissie Mobiliteit zei mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) dinsdag dat bouwheer Beliris zes klachten had ontvangen. “Beliris, de aannemer en Vivaqua hebben dan op 11 en 22 oktober de getroffenen ontmoet.”

De riolering is ondertussen hersteld en de bewoners werden geïnformeerd over de verzekeringsprocedure, liet de minister nog weten.

Latifa Aït Baala (MR) die een vraag stelde over het voorval, blijft wat op haar honger. “Bij minstens één persoon was het water niet enkel de kelder, maar zelfs het appartement binnengestroomd. Dat slachtoffer heeft er zowat alles verloren. Verder is het onduidelijk of de bewoners wel goed verzekerd waren. Dat kan belangrijk zijn om de schade correct in te schatten."

Het parlementslid zegt ook dat ze niet begrijpt waarom het een maand duurde voor men ter plaatse ging kijken. "Want het incident dateert al van 10 september.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni