Trajectcontrole in het Brussels gewest om snelheidsovertredingen tegen te gaan

| Trajectcontrole in het Brussels gewest om snelheidsovertredingen tegen te gaan

Minder pv's door trajectcontroles in 2020 dan in 2019

EDB
© BRUZZ
06/08/2021

De zes trajectcontroles in het Brussels gewest hebben in 2020 minder pv's opgeleverd dan in 2019. Waar in 2019 nog 41.498 pv's werden opgesteld, daalde dat aantal in 2020 naar 14.971. Dat schrijft La Capitale.

In 2020 werden door de zes trajectcontoles in het Brussels gewest 14.971 pv's voor overdreven snelheid opgesteld. Dat blijkt uit een antwoord op een vraag van Brussels parlementslid Leila Agic (PS).

Het aantal opgestelde pv's reflecteert evenwel niet noodzakelijk een evolutie op het terrein, legde minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) uit. "Het aantal pv's hangt immers sterk af van nog andere factoren, zoals de verwerkingscapaciteit van de gewestelijke verwerkingscentra (GVC)," klinkt het. "Een aantal camera's is ook tijdelijk buiten werking geweest wanneer er werken plaatsvonden."

De as waar autobestuurders de snelheidsbeperkingen het minst respecteerden, was de Hallepoorttunnel met 2.027 pv's in de richting van de Basiliek en 7.373 pv's in de richting van het Zuidstation. Tussen juli en november 2020 werd niemand in deze tunnel gesanctioneerd: de rechterrijstrook werd vanaf 31 augustus immers afgesloten.

"We merken daarnaast dat het aantal auto's dat een overtreding begaat, afneemt," voegt Van Den Brandt toe. "Vooral de zwaarste overtredingen, die vanaf 80 kilometer per uur, zijn met ongeveer 70 procent afgenomen op een periode van twee jaar."

Sinds januari 2021 is de veralgemeende zone 30 in Brussel in voege. Om de regels te laten respecteren, werden drie nieuwe trajectcontroles geïnstalleerd: aan de Mariemontkaai, de Demetskaai en de Jules Bordetlaan. Het Gewest bestudeert de mogelijkheid om een bijkomende trajectcontrole te installeren in de bocht van Vorst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni