Januari 2019: sneeuw in Brusssel hindert het verkeer
© PhotoNews | Sneeuw in Brusssel

Minder verkeer zorgt voor extra gladde wegen: 'Zout kan niet goed intrekken'

ADD
© BRUZZ
09/02/2021

De sneeuw zorgt nog altijd voor relatief weinig mobiliteitsproblemen in de hoofdstad. Toch is het opletten geblazen, want door de rustige ochtend - en avondspitsen is het strooizout dat intensief verspreid wordt minder efficiënt.

De strooidiensten zijn nog steeds druk in de weer om de Brusselse straten sneeuw - en ijsvrij te houden. "Sinds zondag is er zeshonderd ton strooizout verspreid, en 70.000 liter pekelwater," zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Een groot deel van de afgelopen nacht hebben de strooidiensten de straten bestrooid."

Maar al dat zout is pas volledig efficiënt als er ook voldoende verkeer is, verzekert de woordvoerster. "Door de coronamaatrgelen is er een pak minder verkeer. De ochtend - en avondspitsen zijn rustiger, en dat zijn net de koudste momenten. Als het verkeer ontbreekt trekt dat zout minder in."

Er is hoe dan ook maar weinig hinder op de baan. Ook bij openbare vervoersmaatschappij MIVB is de situatie goed onder controle. "Er is hooguit wat vertraging omdat bussen en trams iets waakzamer zijn in dit weer," aldus woordvoerster An Van hamme. "Maar van incidenten of echt belangrijke onderbrekingen is er geen sprake."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie