1778 Goodmove Bergensesteenweg en Ropsy Chaudron

| De Bergensesteenweg vandaag, ter hoogte van de Ropsy Chaudronstraat: geen lolletje voor voetgangers of fietsers.

Minstens 18 miljoen euro voor heraanleg Bergensesteenweg

KH
© BRUZZ
29/03/2022

Het Gewest trekt de portemonnee open voor de heraanleg van de Bergensesteenweg, een van de grote invalsroutes naar Brussel.

De gemeente Anderlecht stelde eerder dit jaar een circulatieplan voor Kuregem voor, waarin de Bergensesteenweg niet aan bod komt. Niet omdat de gemeente die drukke verkeersas ongemoeid wil laten, maar wel omdat een ambitieuze heraanleg van de steenweg meteen het hele budget voor dat circulatieplan zou opsouperen.

Die Bergensesteenweg zal wel degelijk onder handen genomen worden, zei Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) in de commissie Mobiliteit na een vraag van Gaëtan Van Goidsenhoven (MR). Maar de heraanleg van het deel tussen de Albert I-square en de Anderlechtsepoort is pas voor de middellange termijn. Het studiewerk moet er immers nog beginnen.

Over andere delen van de steenweg is al wat meer geweten. In totaal wordt al 16 miljoen euro uitgetrokken voor het deel tussen de Vanderveldesquare en de Albert I-square : ruim 870.000 euro voor studies en nog eens ruim 15 miljoen via een stadsvernieuwingscontract en een budget van Brussel Mobiliteit voor de uitvoering van werken.

Voorrang voor actieve weggebruikers

Hoe de heraanleg er precies zal uitzien, is vandaag nog niet bekend. De doelstellingen zijn dat wel: meer verkeersveiligheid, een betere verkeersdoorstroming, verbeterde situatie voor openbaar vervoer, voorrang geven aan actieve weggebruikers (voetgangers en fietsers) en de creatie van een kwalitatieve openbare ruimte.

Verder op de steenweg komen er ook verbeteringen van de trottoirs. Voor het stuk tussen de de Biestebroeckstraat (dichtbij het kanaal) en de Wandelingstraat (nabij Bizet) is daarom twee miljoen euro uitgetrokken.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni