MIVB-bussen nog steeds geblokkeerd aan Sint-Gillisvoorplein

© Romolo Putzu

Bussen die voorbij het Sint-Gillisvoorplein willen rijden, hebben daar nog steeds niet genoeg plaats voor. De MIVB wil daarom enkele paaltjes wegnemen, maar de gemeente weigert dat. “Het risico bestaat dat wildparkeerders die plaats innemen.”

In juni vorig jaar werd al duidelijk dat de bussen die voor de kerk langsheen het Sint-Gillisvoorplein wilden rijden, daar niet genoeg plaats voor hadden. Om de snelheid van kruisende voertuigen te verminderen, werd de steenweg ter hoogte van de Waterlosesteenweg immers versmald. Het gevolg is dat bussen er vaak vastzitten en moeten wachten tot er geen wagens uit de tegengestelde richting meer komen.

“We hebben gevraagd om de paaltjes daar weg te halen, maar de gemeente weigert dat,” zegt Cindy Arents, woordvoerster van de MIVB, aan La Dernière Heure. “Ze vrezen dat die plaats zonder paaltjes zou worden ingenomen door wildparkeerders.”

De gemeente zelf reageert door te zeggen dat de MIVB indertijd de plannen voor de heraanleg van die baan mee goedgekeurd heeft. “Bovendien zitten de paaltjes meer dan één meter diep in de grond en hebben we ze nodig om de bocht af te lijnen,” zegt bevoegd schepen Catherine Morenville (Ecolo).

“Als alternatief zouden we de bussen enkel nog via de Waterlosesteenweg kunnen laten gaan, en niet meer via de Volderslaan,” voegt Morenville toe. “Maar dat zou inhouden dat de bushalte 100 meter verwijderd wordt van metrostration Hallepoort. Voor de gebruikers van de MIVB is dat minder handig.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?