MIVB deelt in april gratis Mobib-kaarten uit

© MIVB
| Mobib-kaart (archiefbeeld).

In de maand april zal de MIVB gratis Mobib-kaarten uitdelen. Dat moet vooral de sporadische reiziger overtuigen om niet langer papieren vervoersbewijzen aan te schaffen.

Het gaat om de ontwaardingsbewijzen van het type 'Mobib Basic'. Die zijn anoniem en je kan er enkel vervoerbewijzen per prestatie op laden. Als je een persoonlijke kaart met abonnement wil, moet je over een gewone Mobib-kaart beschikken. Zo'n Mobib Basic-kaart kost in principe 5 euro per stuk.

Maar in de maand april kan je ze gratis ophalen, zo schrijft de krant La Dernière Heure woensdag. Het is niet duidelijk hoeveel Mobib-kaarten uitgedeeld kunnen worden. De verdeling zal wellicht gebeuren via de OCMW's en in de stations, klinkt het bij minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Papieren tickets duurder

Tegelijkertijd introduceert de MIVB contactloos betalen en zal de vervoersmaatschappij haar papieren tickets 50 cent duurder maken: van 2,1 naar 2,6 euro. Die magnetische kaartjes waren niet heel milieuvriendelijk en bovendien duur om te laten produceren. Wie nog bij de chauffeur koopt, zal zelfs 3 euro moeten neertellen in plaats van 2,5 euro. Dat zorgt immers voor tijdverlies.

De aanpassing van de tarieven van de papieren tickets is ontradend bedoeld zodat mensen een ander vervoersbewijs overwegen. Daarom biedt de MIVB de Mobib-kaart binnenkort ook gratis aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?