MIVB en minister Smet willen stuk over "illegale fietser" uit pleidooi

© Photonews
| Volgens de advocaat van de MIVB vielen de chauffeur niets te verwijten, omdat de fietser zich eigenlijk niet op het grondgebied had mogen begeven.

Een advocaat van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB gebruikte woensdag in zijn pleidooi voor de vrijspraak van een buschauffeur die een fietser aanreed een opmerkelijk argument: "De fietser was illegaal in het land en mocht daar niet rondrijden." De MIVB en Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet eisen dat de advocaat het argument uit zijn pleidooi haalt.

"We veroordelen dit argument van het pleidooi en vinden het onaanvaardbaar. Intussen heeft de MIVB contact gehad met de externe advocaat en gevraagd alles te doen om dat argument uit het pleidooi te laten verdwijnen", stelt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Het ongeval gebeurde op 10 juli 2015, toen een buschauffeur van de MIVB links afsloeg op de Anspachlaan. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een fietser die in de tegenovergestelde richting reed. De fietser had geen reactietijd meer om de bus te ontwijken en raakte gewond toen hij tegen de voorruit opreed.

Volgens de advocaat van de MIVB valt de chauffeur niets te verwijten, omdat de fietser zich eigenlijk niet op het grondgebied had mogen begeven. Hij verbleef op het moment van de feiten namelijk illegaal in het land. De advocaat werd weliswaar teruggefloten.

"De advocaat zal er alles aan te doen om de debatten te heropenen en dat uit het pleidooi te halen omdat we dat natuurlijk onaanvaardbaar vinden", aldus MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?