MIVB informeert reizigers live over defecte liften

© PhotoNews
| Rolstoelgebruiker aan tramhalte in Brussel.

Vanaf vrijdag kunnen reizigers op de site van de MIVB live zien welke liften defect zijn. De openbaar vervoersmaatschappij wil zo mensen die minder mobiel zijn beter van dienst zijn.

"Bij een lift uitkomen die niet werkt, is uiteraard frustrerend", licht MIVB-woordvoerster Fran├žoise Ledune toe in La Capitale. "Onze technische dienst heeft die informatie wel, en die stellen we nu ter beschikking van het publiek."

Op de site van de MIVB kunnen reizigers vanaf nu zien op welk station defecte liften zijn. De pagina wordt meerdere malen per dag bijgewerkt.

Nieuwe app

In de toekomst is het de bedoeling dat de informatie over defecte liften ook in de nieuwe app van de MIVB beschikbaar is. "De beschikbaarheid wordt daarin gecommuniceerd op het moment zelf", vult Ledune aan. "We kunnen dan zeggen welke lift exact defect is en welke richting van de lijn daar hinder van ondervindt."

Volgens Ledune zijn momenteel de perrons van 47 stations bereikbaar voor personen die minder mobiel zijn, mede dankzij de aanwezigheid van liften. Ze voegt nog toe dat de prioriteit voor de MIVB is om defecte liften zo snel mogelijk te herstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?