MIVB maakt begraafplaatsen makkelijker bereikbaar op Allerheiligen

© PhotoNews
| Een tramhalte van de MIVB in Brussel.

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB past haar dienstregeling aan op Allerheiligen, zodat de begraafplaatsen en kerkhoven beter toegankelijk zijn. Hiervoor worden verschillende buslijnen op zondag 1 november omgelegd of verlengd.

Concreet gaat het om de buslijnen 37, 43, 59, 63 en 75 die worden aangepast. De buslijnen 37 en 43 worden omgelegd en rijden tussen 9.30 en 16.30 uur langs het kerkhof van Ukkel-Verrewinkel. De bussen van lijn 59 worden een stukje omgeleid langs de halte Jules Bordet om tussen 7.15 en 16.30 uur de begraafplaatsen van Evere en Schaarbeek te bedienen.

De kerkhoven van Evere en Schaarbeek worden bediend via buslijn 63, want die zal tussen 7u30 en 16u40 uur verlengd worden van de begraafplaats van Brussel tot de halte Jules Bordet. Tenslotte wordt de route van de bussen van lijn 75 verlengd van de halte COOVI tot het kerkhof van Anderlecht en dit tussen 8u en 16u45 uur.

Een extra pendelbus zal op Allerheiligen het metrostation Kraainem rechtstreeks verbinden met de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, die beide vlakbij de halte Lange Eik liggen. De pendelbus rijdt tussen 9u30 en 16u10, met een frequentie van één vertrek om de 30 minuten. Deze pendelbussen bedienen de haltes van buslijn 77 niet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?