MIVB past lijnen aan om kerkhoven beter te bedienen op Allerheiligen

© PhotoNews
| Lijn 37 is een van de vijf buslijnen die op Allerheiligen een aangepast traject krijgen om de Brusselse kerkhoven toegankelijker te maken.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB past het traject van vijf buslijnen aan op 1 november, zodat reizigers kerkhoven makkelijker kunnen bereiken. Er wordt ook een pendelbus ingelegd, meldt de MIVB vandaag. Het gaat om lijnen 37, 43, 59, 63 en 75.

Volgens de MIVB zullen buslijnen 37 en 43 het kerkhof van Ukkel-Verrewinkel bedienen tussen 9.30 en 16.30 uur. De openbaarvervoermaatschappij leidt buslijn 59 om via halte Jules Bordet om de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.40 uur.

Pendelbus

Daarnaast verlengt de MIVB buslijn 63 van aan het kerkhof van Brussel naar de halte Jules Bordet om eveneens de kerkhoven van Evere en Schaarbeek te bedienen tussen 6.50 en 16.40 uur. De bussen van lijn 75 worden omgelegd tussen de halte COOVI en het kerkhof van Anderlecht tussen 8 en 17.10 uur.

Ook verbindt een pendelbus metrostation Kraainem rechtstreeks met de kerkhoven van Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe, vlakbij de halte Lange Eik. De bus vertrekt om de 30 minuten tussen 9.30 en 16.10 uur. "De pendeldienst zal de haltes van buslijn 77 niet bedienen", aldus de MIVB in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?