MIVB strijdt in Leipzig voor titel beste Europese trambestuurder

© European Tram Driver Championship
| De trambestuurders moeten onder meer een tram gebruiken om een potje te bowlen.

Twee trambestuurders van de MIVB nemen vandaag deel aan het Europees kampioenschap voor trambestuurders in het Duitse Leipzig. Ze nemen het in een aantal manoeuvres op tegen collega-bestuurders uit 21 landen.

Afgelopen weken werden Brusselaars Arianne en Didier in de tramdepots van de MIVB klaargestoomd om de Brusselse kleuren te vertegenwoordigen op het EK trambesturen dat vandaag plaatsvindt in Leipzig. Ze nemen het op tegen collega-bestuurders uit 25 steden in 21 landen.

De proeven zijn niet min: zo kort mogelijk afremmen ten opzichte van een kegel, met de snuit van de tram een grote bowlingbal wegduwen of nog zo veel mogelijk kegels omver krijgen of een noodstop uitvoeren.

Hoewel trambestuurders Arianne en Didier een intense voorbereiding genoten, onder leiding van een ervaren tramcoach, wordt het een spannende editie, weet Guy Sablon, woordvoerder van de MIVB. "De laatste editie (die in 2019 plaatsvond, red.), werd in Brussel georganiseerd en die hebben wij met de MIVB ook gewonnen," zegt hij niet zonder enige trots.

"Maar wie de competitie organiseert heeft altijd wel een streepje voor: de tramstellen die gebruikt worden zijn die van de thuisploeg en in Leipzig rijden ze niet met de gekende Bombardiers die wij hier gebruiken," analyseert Sablon.

Wie de titel in de wacht zal slepen wordt later op de dag bekendgemaakt. De wedstrijd is ook live te volgen via deze link.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?