EK voor trambestuurders komt naar Brussel

© European Tram Driver Championship
| De trambestuurders moesten onder meer een tram gebruiken om een potje te bowlen.

In 2019 vindt in Brussel het 'Europees Kampioenschap voor Trambestuurders' plaats. Tijdens de editie van dit jaar vielen twee bestuurders uit Stockholm in de prijzen. Ze deden onder meer aan 'tram bowling' om hun kunsten te tonen.

Het 'European Tram Drivers Championship' vond dit jaar plaats in het Duitse Stuttgart, dat tevens de 150ste verjaardag van zijn tramnet viert. In totaal namen 24 teams uit 19 Europese landen deel aan de wedstrijd. Sara Aspenstrom en Jonas Arvidsson, twee trambestuurders uit Stockholm, werden zaterdagavond door de jury gekroond tot winnaars. De Brusselse delegatie werd zesde.

De trambestuurders werden onder meer beoordeeld op hun snelheid, remtijd en inschatten van afstanden. Toch was het bij momenten ook wat minder serieus. Zo deden de kandidaten dit jaar aan 'tram bowling', waarbij ze met hun tram een grote bal vooruit duwden om zoveel mogelijk kegels omver te duwen.

Na de prijsuitreiking overhandigde de CEO van de openbaar vervoermaatschappij van Stuttgart een symbolische baton aan vertegenwoordigers van de MIVB. Brussel is in mei 2019 de gaststad voor de achtste editie van het EK trambesturen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?