MIVB-tarieven gaan al zes jaar niet omhoog

© PhotoNews

De tarieven van de MIVB gaan niet omhoog in 2019. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Pasal Smet (SP.A) donderdag. Tickets en abonnementen zijn al sinds 2014 niet meer duurder geworden bij de Brussselse openbaarvervoermaatschappij.

De laatste prijsstijgingen bij de MIVB dateren van 2014. Toen ging de prijs van het maandelijkse abonnement van 47,5 euro naar 49 euro en stegen de prijzen voor tickets van één, vijf en tien beurten ook licht.

De prijs van het jaarabonnement bedraagt 499 euro. Een schoolabonnement werd in 2016 zelfs goedkoper en ging van 120 naar 50 euro. Ondanks een daling van de inkomsten, blijven alle tarieven ook volgend jaar zo.

Bij De Lijn gaan de prijzen op 1 februari wel licht omhoog. De abonnementen, het sms-ticket en de dagpassen krijgen een indexaanpassing met gemiddeld 1,73 procent en worden enkele euro's duurder. Aan de prijzen van smartphonetickets verandert niets.

Over een mogelijke prijsstijging bij spoorwegmaatschappij NMBS zijn nog geen details bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?