MIVB opnieuw gratis op oudejaarsnacht

© Belgaimage
| Het hele MIVB-net is na middernacht gratis op oudjaar.

Bussen, trams en metro's van openbaarvervoersmaatschappij MIVB zijn net als vorig jaar na middernacht helemaal gratis op oudejaarsnacht. Heel wat lijnen zijn versterkt en rijden langer.

Om iedereen toe te laten zich met het openbaar vervoer te verplaatsen versterkt de MIVB alle metrolijnen vanaf 20 uur en rijdt de metro tot ongeveer 2 uur.

450

Vijf tramlijnen (3-4-7-51-93) krijgen een hogere frequentie vanaf 20 uur en alle tramlijnen rijden tot ongeveer 2 uur.

De 11 Noctis-buslijnen rijden van middernacht tot ongeveer 5 uur. Om zoveel mogelijk reizigers te kunnen vervoeren zet de MIVB op alle lijnen uitsluitend gelede bussen in. In totaal houden 450 bestuurders zich klaar om iedereen veilig te vervoeren.

Vuurwerk

Vanaf 20 uur rijden de metro’s op lijn 2 door tot Heizel, om de reizigers tot aan de esplanade van het Atomium te brengen voor het vuurwerk. Wie het vuurwerk wil bijwonen en met het openbaar vervoer naar de Heizel wil afzakken, moet wel rekening houden met kleine wijzigingen.

Zo zal het station Koning Boudewijn gesloten zijn vanaf 18 uur op oudejaarsavond. Wie het vuurwerk wil bijwonen, stapt uit in station Heizel of Houba-Brugmann. Opgelet, want afstappen in Heizel zal niet meer mogelijk zijn tussen 23.45 uur en 0.15 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?