MIVB test contactloos betalen aan metrostation Park

© MIVB

Park is het eerste metrostation waar de MIVB testen uitvoert met contactloos betalen. Als dat goed verloopt, zullen ook alle andere haltes de komende maanden uitgerust worden met het systeem. Dat geldt ook voor elektrische bussen op lijn 33. Met het nieuwe systeem wil de MIVB de stap naar het openbaar vervoer een stuk kleiner maken.

In metrostation Park gaat de MIVB tests uitvoeren met een contactloos betaalsysteem. "Het gaat om interne tests", verduidelijkt MIVB-woordvoerster An Van hamme. Het is de eerste halte die deel uitmaakt van een testfase van het nieuwe betaalsysteem. Als de resultaten daarvan voldoen aan de verwachtingen, zullen ook alle andere haltes de komende maanden uitgerust worden met dezelfde ontwaardingstoestellen.

Bij de MIVB hopen ze dat er zich vooral geen dubbele betalingen voordoen wanneer reizigers hun portefeuille met meerdere bankkaarten laten scannen. In totaal kocht de MIVB 6200 toestellen aan om de techniek uit te rollen over het volledige netwerk en de elektrische bussen die lijn 33 bedienen. Ten laatste volgende zomer zou het systeem operationeel moeten zijn en moeten reizigers overal contactloos kunnen betalen voor een MIVB-ticket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?