MIVB vervoert feestvierders gratis tijdens nieuwjaarsnacht

Ā© Belga
19/12/2023

De MIVB versterkt haar aanbod tijdens nieuwjaarsnacht om feestvierders veilig op hun bestemming te krijgen, meldt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij dinsdag in een persbericht. Alle metro's en trams rijden tot 2.30 uur en van middernacht tot 5.30 uur is het MIVB-net gratis voor alle reizigers.

De Noctis-nachtbussen en tram 81 rijden in Brussel tot 5 uur 's ochtends. Reizigers kunnen vanaf middernacht elke vijftien of twintig minuten gebruikmaken van de bussen of trams. Alle tram- en metrolijnen rijden tot 2.30 uur aan een verhoogde frequentie. Voor het eerst geldt dat dit jaar ook voor sommige buslijnen.

Dit jaar wordt het vuurwerk afgestoken vanaf het Academiƫnpaleis, vlakbij het Paleizenplein. Dat afgesloten deel van het stadscentrum veroorzaakt wel wat hinder voor het openbaar vervoer. Vanaf 20 uur worden de tramlijnen 92 en 93 onderbroken tussen Kruidtuin en Louiza. Reizigers kunnen gebruikmaken van metrolijnen 2 en 6 tussen die twee haltes. Sommige buslijnen worden ook omgeleid of beperkt.

In totaal staan zo'n 650 chauffeurs, dispatchers en veiligheidsmedewerkers klaar om reizigers die oudejaarsavond in de hoofdstad vieren te vervoeren. Meer informatie over de dienstregeling en de reiswegen tijdens de nieuwjaarsnacht zijn te vinden op www.mivb.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni