MIVB voert 'corona-ticket' in vanaf februari

© PhotoNews
| Brieuc de Meeus, CEO van de MIVB

Vanaf 1 februari kunnen MIVB-reizigers een 'corona-ticket' kopen. Het gaat om een nieuw, tijdelijk vervoersbewijs met honderd ritten. Het ticket kost 135 euro en is drie maanden geldig.

"Mensen werken meer thuis en hebben meer flexibiliteit nodig op vlak van vervoersbewijzen", zegt CEO van de MIVB Brieuc de Meeûs aan BX1. "We zien dat de verkoop van maandabonnementen met 36 procent is gedaald. Met dit nieuwe vervoersbewijs willen we een antwoord bieden op de vraag naar meer flexibiliteit", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme.

Het nieuwe vervoersbewijs met honderd ritten voor een prijs van 135 euro kan vanaf 1 februari gebruikt worden en zal drie maanden geldig zijn. Ter vergelijking: een maandabonnement waarmee reizigers onbeperkt gebruik kunnen maken van het MIVB-net kost 49 euro of 147 euro voor drie maanden.

"Voor wie dagelijks het openbaar vervoer gebruikt, kan het maandabonnement nog steeds een interessante formule zijn", aldus Van hamme. "Met dit nieuwe tarief mikken we op mensen die het openbaar vervoer regelmatig gebruiken, maar niet noodzakelijk elke dag."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?