MIVB wacht op extra advies in coronabulletin van Volksgezondheid

© PhotoNews
| De MIVB vraagt het personeel om besmetting met het coronavirus te voorkomen om regelmatig de handen te ontsmetten en lichamelijk contact met andere bestuurders en reizigers te vermijden.

De MIVB neemt voorlopig geen extra maatregelen om bestuurders en reizigers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus COVID-19. Het volgt wel nauwgezet de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid op die elke dag om 10 uur worden gebundeld in een bulletin. Werknemers worden ondertussen wel afgeraden om handen te schudden, kussen te geven en bij onrustwekkende ziektesymptomen contact op te nemen met de huisarts.

Het coronavirus heeft na onze buurlanden nu ook Brussel bereikt. Om een epidemie tegen te gaan, ging dit weekend het noodplan van kracht in de ziekenhuizen.

Bij de MIVB wordt rust gepredikt, al volgt de openbaar vervoersmaatschappij wel de aanbevelingen van de FOD Volksgezondheid in de strijd tegen de verspreiding van het virus.

Hygiënepakket met handgel en doekjes

Dat houdt in dat lichamelijk contact tussen chauffeurs en pendelaars wordt afgeraden. Werknemers worden verder aangemaand om veelvuldig gebruik te maken van het hygiënepakket met handgel en doekjes. Dat wordt jaarlijks verdeeld onder het personeel.

De MIVB vraagt bestuurders ook om de stuurcabine daarmee te ontsmetten. Iedereen die uit een risicogebied terugkeert van vakantie en kampt met ziektesymptomen die wijzen in de richting van corona wordt wel gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?