20180108 Tram MIVB openbaar vervoer 1380 919px

Mobiliteitsapp Skipr wil uitgave mobiliteitsbudget vereenvoudigen

HD
© Belga
12/09/2019

Skipr, een app die verschillende mobiliteitsdiensten bundelt, lanceert een aanbod voor bedrijven. De start-up belooft de implementatie van het mobiliteitsbudget eenvoudiger te maken voor bedrijven en werknemers.

Het mobiliteitsbudget bestaat sinds maart. Het maakt het mogelijk dat werknemers een geldsom vrij kunnen verdelen over verschillende vervoersmiddelen. Maar het mobiliteitsbudget is slechts een wettelijk kader. Het is aan de werkgever om te bepalen of hij het aanbiedt. Apps zoals Skipr moeten de implementatie vereenvoudigen.

Skipr bundelt een hoop aanbieders waaronder de NMBS, De Lijn, Uber en Villo. Werknemers die hun bedrijfswagen inleveren of een groener model kiezen, kunnen het vrijgekomen budget besteden in Skipr for Business. Plannen, boeken en betalen zijn geïntegreerd.

Afhankelijk van de afspraken met de werkgever, maakt de app een onderscheid tussen werk- en/of privéverplaatsingen. Een treinrit naar een werkmeeting zal bijvoorbeeld op de afrekening voor de werkgever verschijnen, terwijl een Uber-taxi naar een etentje bij vrienden van het mobiliteitsbudget gaat. Bij de bedrijven Accenture en Securex wordt de app al getest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , skipr , mobiliteitsbudget

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni