Moeilijke avondspits in en rond Brussel

© Photonews / BRUZZ
| Archiefbeeld

Het is aanschuiven in en rond het centrum van Brussel. De combinatie van de treinstaking, de NAVO-top en de Vlaamse feestdag eist zijn tol op het uitgaande pendelverkeer. Het is vooral bumperrijden op de Kleine Ring ter hoogte van Troon.

“Het is uitzonderlijk druk vanwege de 11 julivieringen, de NAVO-top en de treinstaking,” bevestigt Steven Fierens van Brussel Mobiliteit. “Rond 17.15 uur heeft de congestie wel zijn hoogtepunt bereikt. We vermoeden dat het daarna weer zal afnemen.” Ook om 19.30 staat het verkeer nog vast op de kleine ring. Auto's rijden traag van de Hallepoorttunnel tot de Naamsepoorttunnel richting Basiliek. Brussel mobiliteit en de Brusselse politie verwachtten al de perfecte storm op deze 11 juli.

Door de NAVO-top hebben de veiligheidsdiensten sinds dinsdagavond enkele zones afgesloten. De omgeving van de NAVO, het Koninklijk Paleis, de Amerikaanse ambassade, het Jubelpark en het Schumanplein zijn daarom zeker nog tot donderdagavond te vermijden.

Avondspits
© TomTom
| Doordat de Leopold III-laan aan de NAVO, en de E40 van Reyers tot aan Sint-Stevens-Woluwe afgesloten zijn/waren, is er veel hinder op de parellelwegen.

Ring rond Brussel

Ook op de ring rond Brussel gaat het bijzonder moeizaam. Rond 16.30 werd de binnenring volledig afgesloten ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe, net als de E40 daar, richting centrum. Dit om de regeringsleiders op de NAVO-top vrije doorgang te verlenen.

Alle versperringen zijn intussen opgeheven, maar het zal nog even duren voor het verkeer weer vlot trekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?