Motards plannen protest tegen Brussels mobiliteitsbeleid

© PhotoNews
| Scooter tussen het verkeer.

Enkele motorrijders zullen op 29 november een stoet organiseren doorheen Brussel om het mobiliteits- en klimaatbeleid van de Brusselse regering aan te klagen. Dat doen ze na eerdere berichtgeving over een mogelijk verbod op motorfietsen.

De organisatoren van de protestactie vrezen de onheilspellende berichtgeving van La Dernière Heure en La Libre. Volgens de Franstalige kranten denkt de Brusselse regering na over een verbod op gemotoriseerde tweewielers. Voorbarige communicatie, stelde Brussel Leefmilieu. “We moeten eerst hun milieu-impact analyseren.

Toch zit de klad erin bij de Brusselse motards. “De ambitie van de Brusselse regering is om de motorfiets op te nemen in de LEZ. Wij hopen dat dit gebeurt met inachtneming van de specifieke kenmerken van deze voertuigen”, klinkt het bij de organisatoren, die ijveren voor het voortbestaan van de traditionele motor. "Men wil onze motoren prioritair vervangen door een elektrisch model."

Contraproductief

De automobiel- en tweewielerfederatie Febiac distantieert zich van het protest, omdat de communicatie over een totaalverbod op motoren voorbarig is. “Er zal nooit een verbod komen, dus deze manifestatie kan contraproductief zijn. Wij raden zelfs af om zo'n manifestatie te organiseren", zegt woordvoerder Stijn Vancuyck aan de krant La Capitale.

Motards zullen op 29 november om 10.00 uur verzamelen aan het Jubelpark. Van daaruit rijden ze in stoet naar de Heizel. De motorrijders pleiten voor een vreedzame protestactie. “We willen geen amok maken, maar enkel het motorgebruik sensibiliseren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?