| De nieuwe fietsbox in Sint-Lambrechts-Woluwe staat al meer dan drie maanden leeg.

Nieuwe fietsbox aan zwembad Sint-Lambrechts-Woluwe staat al honderd dagen leeg

KVDP
© BRUZZ
24/08/2023

Aan het zwembad Poseidon heeft de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe meer dan drie maanden geleden een nieuwe fietsbox geplaatst. Ruim honderd dagen later heeft er nog geen enkele fiets in gestaan, door technische problemen. In de loop van volgende maand moet de box in gebruik worden genomen.

Op X, het vroegere Twitter, plaatst een inwoner van Sint-Lambrechts-Woluwe dagelijks een foto van de nieuwe fietsbox aan het gemeentelijk zwembad. "Opnieuw leeg," staat er telkens bij, en dat al meer dan honderd dagen, schrijft La Capitale. Schepen van Mobiliteit Grégory Matgen (Défi) bevestigt aan BRUZZ dat de fietsparking nog niet in gebruik is genomen door technische problemen.

Oorspronkelijk had de fietsbox een metalen deur, maar die moest volgens het Gewest vervangen worden door een opengewerkte deur, waarop de gemeente opteerde voor een deur uit plexiglas. "We hebben toen vastgesteld dat die deur te gemakkelijk gevandaliseerd werd," zegt Matgen. Door de problemen met de toegangsdeur bleef de box heel die tijd buiten gebruik.

97bad350-whatsappimage2023-08-23at192631.jpeg

De fietsbox is bedoeld voor zowel gemeentepersoneel, zwemmers als buurtbewoners. "We hebben al een tiental aanvragen voor een plaats in de fietsbox, en dan tellen we de potentiële kandidaten die in de buurt wonen nog niet mee," aldus Matgen.

De plexiglazen deur is intussen vervangen door een nieuwe deur, waardoor de box binnenkort in gebruik kan worden genomen. Volgens de schepen van Mobiliteit moet dat in de loop van september gebeuren. De helft van de plaatsen in de fietsbox is gereserveerd voor buurtbewoners, die de beveiligde fietsparking kunnen huren voor vijftig euro per jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni