Nieuwe fietsenstallingen, maar ze verdwijnen binnenkort weer

© Laurent Vermeersch
| De fietsenstalling die aan het Flageyplein verscheen.

Een reclamebedrijf plaatste bij wijze van stunt een vijftigtal nieuwe fietsenstallingen in Brussel. Het kabinet van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) heeft het over een administratieve fout en is van plan om de fietsenstallingen zo snel mogelijk te verwijderen.

Zeker 51 nieuwe fietsenstallingen, telkens vergezeld door een reclamebord, verschenen op korte tijd in verschillende Brusselse gemeenten. Het initiatief komt van het reclamebedrijf Zoomoa, dat voornamelijk reclame maakt voor culturele aangelegenheden.

Volgens woordvoerder Alexander Humblet ging Zoomoa op zoek naar plaatsen in Brussel waar fietsers vaak noodgedwongen moesten wildparkeren, om zo te voldoen aan de plaatselijke noden. Onder meer langs de Wetstraat, op het Flageyplein, en aan de Naamsepoort verschenen er zo nieuwe parkeerplaatsen voor de fiets.

Het kabinet Mobiliteit is echter minder tevreden over de nieuwe fietsenstallingen. “Ze werden niet goed geplaatst en staan vaak in de weg. Daarnaast zijn ze niet kwaliteitsvol en dienen ze vooral om reclame te maken”, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van minister Pascal Smet.

Het Gewest was wel degene die de wegvergunningen goedkeurde, maar dat zou buiten medeweten van minister Smet gebeurd zijn. “Het gaat om een administratieve fout. De vergunningen zullen nu worden ingetrokken en de fietsenstallingen worden zo snel mogelijk verwijderd.” Wie uiteindelijk opdraait voor de opruimkosten, is volgens Dobbels nog onduidelijk. "Dat moet nog worden uitgeklaard door de administratie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?