Nieuwe fietsverbinding vergemakkelijkt pendelen van Pajottenland naar Brussel

YH
© Belga
03/12/2020

In het Pajottenland wordt er werk gemaakt van een vlotte fietsverbinding tussen Brussel en Galmaarden: de 'VolleGaas'-fietsroute. Dat maakt de provincie Vlaams-Brabant donderdag bekend in een persmededeling. De Vervoerregioraad Vlaamse Rand moet nu nog beslissen om de route op te nemen in het bovenlokale fietsroutenetwerk.

"De ambitie is om samen met de Pajotse gemeenten een centrale fietsruggengraat, de 'VolleGaas'-fietsroute, te realiseren, zodat woonkernen vlot verbonden worden met Brussel", vertelt Simon De Boeck (CD&V), schepen van mobiliteit in Gooik en initiatiefnemer van het project. "Deze fietsroute, in combinatie met de elektrische fiets, zal onze pendelaars nieuwe mogelijkheden geven."

VolleGaas fietsroute

"90 à 95 procent van de route ligt er al", vervolgt De Boeck. "Bepaalde segmenten liggen nog op privéterreinen, die willen we graag nog op de route krijgen. Sommige wegen moeten ook nog verhard worden, en we willen nog een aantal kruispunten aanpakken." De volgende stap is de route opnemen in het bovenlokale fietsroutenetwerk. De aanvraag daarvoor is ingediend bij de Vervoersregioraad. "Die beslissing zal er normaal gezien in de komende weken komen."

De volledige route zal ongeveer 28 kilometer lang zijn, en vangt aan op de linkeroever van het kanaal Brussel-Charleroi. De naam 'VolleGaas' verwijst overigens naar de gemeenten en plaatsen waarlangs de fietsverbinding loopt: Galmaarden, Vollezele, Leerbeek en Lennik, en het kasteel van Gaasbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , fietsverbinding , pajottenland , volle gaas , vollegaas-route , simon de boeck , gooik

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni