Nieuwe halte op buslijn 88 in Jette

© Kabinet De Swaef
| Op 20 juli startten de werken om de doorgang en het kruisen van de bussen mogelijk te maken

Vanaf 31 augustus 2020 zal buslijn 88 UZ-De Brouckère een licht gewijzigde route volgen. Daarbij zal in de Van Engelandlaan in Jette een nieuwe halte worden gecreëerd. “De sport-, ziekenhuis- en schoolinfrastructuur in deze wijk zullen goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer."

Vanaf 31 augustus zal de buslijn 88 UZ-De Brouckère een nieuwe route volgen op het grondgebied van Jette. Voortaan zal de bus via de J. Swartenbroucklaan, de Van Engelandlaan, de Heymboschlaan en de J. J. Crocqlaan rijden. Bedoeling daarvan is dat ook het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola en het Brugmann-ziekenhuis, alsook de sportfaciliteiten van Heymbosch, opnieuw met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.

In dat kader wordt ook een nieuwe halte aangelegd in de Van Engelandlaan naast de rotonde. Die halte krijgt de naam ‘Bollie en Billie’. De bus zal ook halthouden aan het station van Jette.

Op 20 juli startten de werken aan de Heymboschlaan en de Van Engelandlaan om de doorgang en het kruisen van de bussen mogelijk te maken. "Ik ben blij dat de inwoners van de noordelijke wijken van Jette vanaf september opnieuw een betere busverbinding hebben met de rest van de gemeente," aldus schepen van Mobiliteit van Jette Nathalie De Swaef (Groen). "Daarnaast zal de sport-, ziekenhuis- en schoolinfrastructuur in de wijk goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer."

De wijzigingen aan de busroute in Jette maken deel uit van het busplan van het Brussels gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?