Nieuwe pop-up in Anspachgalerij heeft indoorpiste voor steps en fietsen

ADD, SK
© Belga - BRUZZ
29/10/2019

In de Anspach Gallery, in het hart van de Brusselse voetgangerszone, opent woensdag de Brussels Mobility Store. Voor alvast twee maanden kunnen burgers en bedrijven daar terecht voor hun vragen over mobiliteit. De Brusselse Kamer van Koophandel (Beci) en AG Real Estate willen met het project twee miljoen Brusselaars en pendelaars 'voorbereiden op de mobiliteit van morgen'.

De vzw MaestroMobile zal de 'Mobility Store', zoals de pop-upwinkel gaat heten, uitbaten om de meest uiteenlopende vragen van bezoekers te beantwoorden: is een autodeelsysteem voor mij? Hoe kan ik me voorbereiden op de evolutie van de lage-emissiezone of de opkomst van het mobiliteitsbudget in mijn bedrijf?

In de ruimte van duizend vierkante meter is op de eerste verdieping een indoorpiste ingericht waar mensen steps en elektrische fietsen kunnen uittesten.

"Nieuwe technologieën en het debat rond leefbaarheid en duurzaamheid creëren een momentum om onze mobiliteit te herdenken", stelt Olivier Willocx, CEO van Beci. "Met de Brusselse Mobility Store wenst Beci de veelheid aan oplossingen naar voor te schuiven."

Opmerkelijk is het voor sommigen misschien dat de Brusselse Kamer van Koophandel investeert in een dergelijk project. “Mobiliteit speelt onmiddellijk in op de stedelijke economie, heeft invloed op de werkgelegenheid en het welzijn in de stad", legt Olivier Willocx verder uit. "Met dit project wensen wij een versnelling hoger te schakelen in de overstap naar een duurzame mobiliteit en willen we concrete mobiliteitsoplossingen aanbieden aan de Brusselse bedrijven."

(Lees verder onder de foto's)

Sensibiliseren

"Daarnaast zal er ook plaats zijn voor een virtual reality-corner, waar bezoekers op een ludieke manier gevaarlijke fietsstituaties in het Brusselse kunnen ervaren", zegt Ischa Lambrechts van Beci. "Of nog, hoe voelt het als je dronken op een step stapt? We willen deze vormen van micromobiliteit niet enkel promoten, maar de gebruikers vooral ook sensibiliseren."

De Brussels Mobility Store, aan de Anspachlaan 24, is de komende maanden - minimaal twee maanden, maximaal zes - open van dinsdag tot zaterdag tussen 10 en 18 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, Mobility Store , pendelaars, BECI, Olivier Willocx, Ischa Lambrechts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni