Nieuwe topman voor Brussel Mobiliteit

© Défi
| Christophe Vanoerbeek, de nieuwe directeur van Brussel Mobiliteit.

Brussel Mobiliteit heeft een nieuwe directeur. Christophe Vanoerbeek (Défi) vervangt er huidig topman Jean-Paul Gailly (PS), voor wie zijn 5-jarig mandaat aan een einde komt.

Voordien was Christophe Vanoerbeek directeur infrastructuur bij de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. Vanoerbeek, lid van Défi, wordt nu topman bij Brussel Mobiliteit, waar hij Jean-Paul Gailly (PS) aflost. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist en wordt bevestigd door het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

Interne problemen

Vanoerbeek komt aan het hoofd te staan van een administratie die ongeveer 550 personeelsleden telt. In juni dit jaar werd bekend dat Brussel Mobiliteit versterkt wordt met 50 mensen. Uit een audit die in 2016 werd uitgevoerd, bleek dat Mobiliteit namelijk een van de meest onderbemande diensten is.

Al jaren zouden er problemen zijn met de organisatie en de bedrijfscultuur binnen de administratie. Regelmatig werd er met de vinger gewezen naar de voormalige directeur-generaal, die op pensioen gaat. Voor Vanoerbeek worden het tunneldossier en de hervormingen binnen Bussel Mobiliteit enkele uitdagingen.

Ingenieur

Vanaf 1 december dit jaar neemt Christophe Vanoerbeek zijn nieuwe functie op. De 41-jarige burgerlijk ingenieur werkt al sinds 2008 voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Naast directeur infrastructuur bij de MIVB, was hij verantwoordelijk voor de budgetplanning van Brussel Mobiliteit.

Van 2009-2014 was hij adjunct-kabinetschef voor toenmalig Brussels minister van Openbare Werken en Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V). Hij stond ook aan het hoofd van het gewestelijk project van de toekomstige metrolijn 3.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?