| Met de campagne wil de NMBS het S-aanbod bekender maken bij de autorijdende pendelaar

NMBS maakt reclame voor S-trein in Brusselse files

TD
© BRUZZ
17/09/2018

Spoormaatschappij NMBS stuurt twee vrachtwagens de Brusselse ochtend- en avondspits in om het voorstedelijke S-treinaanbod bekender te maken. De campagne moet autorijdende pendelaars aanmoedigen de auto thuis te laten en de trein te nemen.

Wie deze morgen stond aan te schuiven op de Kleine Ring rond Brussel, heeft misschien twee opvallende vrachtwagens gezien. De vrachtwagens zijn aan elke kant getooid met drie LED-schermen, die ruiten van treinen moeten voorstellen. De NMBS wil daarmee haar S-netwerk bekender maken.

De NMBS wil met de campagne 's lands voorstedelijke treinnetten bekender maken. De S-trein, zo heet dat aanbod, telt in en rond Brussel 143 stations in een straal van ongeveer dertig kilometer rond de hoofdstad. De aanschuivende automobilisten krijgen de boodschap mee dat ze de file kunnen vermijden als ze de trein nemen.

143 stations

Dat voorstedelijk netwerk, in Brussel ook wel het GEN genoemd (Gewestelijk Expresnet, red.), is een mobiliteitsdossier dat al jaren aansleept. Het had volledig klaar en operationeel moeten zijn in 2012, de NMBS voorziet nu een einde van de werken tegen 2031.

S-trein moet bekender

Spoorbaas Sophie Dutordoir wil het voorstedelijk net bekender maken met deze informatiecampagne. De NMBS plaatst grote billboards langs de kant van een aantal grote verkeersknooppunten in Brussel, zoals Delta, Van Praet, de Naamsepoort en de Keizer Karellaan.

De spoorwegmaatschappij gaat ook flyers uitdelen, kaartjes van het S-netwerk geven aan automobilisten en berichten sturen via de mobiliteitsapp Waze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , NMBS , S-treinen , GEN

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni