NMBS zet veertig extra treinen in voor 'Grand Départ' van de Tour

KVDP
© BRUZZ
17/06/2019

Wie de start van de Ronde van Frankrijk wil bijwonen in Brussel tijdens het weekend van 6 en 7 juli, zal kunnen rekenen op extra treinen van de NMBS. Brussel-Centraal zal dat weekend geel kleuren.

Vanop het Koningsplein gaat de Ronde van Frankrijk op zaterdag 6 juli van start vanaf 12 uur. De NMBS raadt wielerfans aan om de trein naar het Centraal Station te nemen. Wie de aankomst aan het kasteel van Laken wil zien, kan ook rekenen op de NMBS. Van 14 tot 20 uur zullen er om de twintig minuten gratis pendeltreinen zijn tussen Brussel-Noord en Bockstael, op een kwartiertje wandelen van de finish.

"Wie na de wedstrijd terug richting kust, Charleroi, Kortrijk, Gent, Bergen en Doornik moet, neemt best lijn 6 van de MIVB naar het station Brussel-Zuid, om daar over te stappen op de trein", luidt het advies.

"Reizigers die richting Antwerpen, Hasselt, Luik, Leuven, Mechelen, Namen, Ottignies en Welkenraedt moeten, kunnen in het station van Bockstael beter de pendeltrein van NMBS nemen die hen in drie minuten naar Brussel-Noord brengt."

Brussel-Centraal kleurt geel

De dag nadien vertrekt de tijdrit om 14.30 uur vanop het Paleizenplein. Brussel-Centraal is ook dan het dichtsbijzijnde treinstation. Wie zich daarna door Brussel wil verplaatsen langs het parcours van de tijdrit, kan de trein nemen naar Schuman, Boondaal, Bosvoorde, Etterbeek of Schaarbeek.

De aankomst van de tijdrit ligt aan het Atomium. Daarom raadt de NMBS reizigers die na afloop de trein buiten Brussel moeten nemen om zich naar het Zuidstation te begeven.

Brussel-Centraal krijgt tijdens het weekend van de Grand Départ een geel kleurtje om de Tourstart te vieren. De NMBS organiseert ook een wedstrijd voor gratis treintickets, en de treinreizigers mogen zich aan een 'verrassingsact' verwachten.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Brussels Grand Départ , Grand Départ , Le Grand Départ , NMBS , Tour de France , Ronde van Frankrijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni