| Metropoortjes van de MIVB

Nog steeds 20 metrostations waar uitchecken niet moet

EDB
© BRUZZ
27/08/2019

De uitrol van de check-out in de metrostations van openbaarvervoermaatschappij MIVB verloopt trager dan verwacht. Van de 69 premetro- en metrostations wachten er nu nog 20 op een validatiesysteem bij het verlaten van het station. Voor drie van die stations zijn grotere infrastructuurwerken nodig.

Door haar reizigers te verplichten om ook te valideren bij het verlaten van de metro, zoals al sinds 2014 verplicht is in alle premetrostations, wil de MIVB nog meer de strijd aanbinden met zwartrijders. Eerder maakte de vervoermaatschappij bekend dat de uitrol van die check-out zou plaatsvinden tussen november 2018 en april 2019.

Maar vandaag blijkt dat in 20 metrostations uitchecken nog steeds niet mogelijk is, meldt krant La Capitale. “Van onze 69 premetro- en metrostations hebben 49 een validatiesysteem bij het verlaten van het station”, vertelt woordvoerder van de MIVB Guy Sablon aan BRUZZ.

“De 20 die nog overblijven, zijn metrostations waarbij het om technische redenen niet zo evident is om een check-out te installeren. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om poortjes te plaatsen op het perron zelf”, klinkt het. Van die 20 zijn er bovendien drie waar zelfs nog geen poortjes staan, en waar dus grotere infrastructuurwerken nodig zijn. “Het gaat hier om Centraal Station, Delacroix en Clemenceau.”

Station per station

De twintig metrostations die nog op een check-out wachten, zijn Ceria, Het Rad, Aumale, Beekkant, Rogier, Clemenceau, Delacroix, Centraal Station, Hallepoort, Louiza, Naamsepoort, Beaulieu, Delta, Petillon, Stokkel, Alma, Merode, Maalbeek, Sint-Katelijne en metrostation De Brouckere.

Wanneer die stations een uitchecksysteem krijgen, is voorlopig moeilijk te bepalen. “Dat moet station per station bekeken worden”, aldus Sablon. “In september is Aumale aan de beurt. Nadien volgt de rest.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , MIVB , zwartrijders , poortjesglippers , Guy Sablon , uitchecken , valideren , centraal station , Clemenceau , delacroix

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni