Nu ook Groene Haltes in Brussel

Groene Halte
© MIVB
© MIVB

Nu ook deze zomer de mogelijkheden om in het buitenland op reis te gaan nog beperkt zijn, lanceert TreinTramBus nieuwe 'Groene Halte-wandelingen', en deze keer in Brussel. Met de uitgestippelde wandelingen wil de organisatie de rol van het openbaar vervoer in de recreatieve verplaatsingen stimuleren.

In 2004 startte TreinTramBus (toen nog de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers) met het concept Groene Halte. Het idee is eenvoudig: je reist met het openbaar vervoer naar Groene Halte A, waar een wandeling ‘in rechte lijn’ vertrekt. Op het eindpunt van de wandeling stap je aan Groene Halte B terug op het openbaar vervoer. Beide haltes worden aangeduid als ‘Groene Halte’.

Met ondersteuning van Urban.brussels zijn nu drie wandelingen in Brussel ontwikkeld, waarmee je nieuwe plekjes in de hoofdstad kan leren kennen. Alle start- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Vlaanderen en Wallonië.

Zo kunnen zowel Brusselaars zelf of mensen uit heel het land op pad om de mooiste plekjes van onze hoofdstad te leren kennen, op eigen tempo en volledig coronaproof.

Tijdens de wandelingen worden er stukken afwisselend met de bussen of trams van de MIVB en te voet afgelegd.

Het gaat om deze drie wandelingen:

  • Leopoldswijk – Etterbeek – Schaarbeek – Sint-Joost-ten-Node
  • Koekelberg – Molenbeek – Brussel-Centrum
  • Brussel-Noord – Laken – Jette

“De wandelingen zijn dus ideaal om te combineren met het BRUpass-ticket of -dagpas en zo op een duurzame manier op stap te gaan en probleemloos de overstap te kunnen maken tussen de verschillende vervoerswijzen” zegt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB. "We zijn blij dat Trein Tram Bus na de wandelingen in Vlaanderen en Wallonië ook mensen wil aanzetten de hoofdstad te ontdekken met vertrek aan MIVB-haltes."

Een overzicht van alle Groene Halte-wandelingen, inclusief details, vind je op www.groenehalte.be/overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?