Ongevallen sturen Brusselse ochtendspits in de war

© Vlaams Verkeercentrum
| Vanuit Gent, Mechelen en Leuven staan er lange files.

Op de Vlaamse wegen staat donderdagochtend bijna 400 kilometer file. Vanuit Gent, Mechelen en Leuven verliezen autobestuurders veel tijd. Ook op de Brusselse binnen- en buitenring staat het verkeer stil door twee incidenten.

Door een ongeval in Vilvoorde is het op de binnenring rond Brussel tussen Groot-Bijgaarden en Vilvoorde meer dan een uur filerijden. Daar lag een auto op z'n dak.

Op de Brusselse buitenring is het bijna drie kwartier filerijden tussen Zaventem en Vilvoorde. Daar zijn drie wagens op elkaar ingereden. Beide incidenten zijn afgehandeld, maar de verkeersimpact zal nog even duren.

Ook veel vertraging naar Brussel

Verder is het accordeonrijden op de E40 van Brussel naar Gent. In de omgekeerde richting is het dan weer meer dan een uur filerijden vanaf Ternat, door een ongeval in Affligem.

Ook op de E40 Luik-Brussel verlies je 40 minuten vanaf Heverlee. Op de E19 Antwerp-Brussel gaat het traag vanaf Mechelen-Noord, met een tijdverlies van zo'n halfuur.

De spits zal nog tot een flink stuk in de voormiddag aanhouden, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Hij duidt de regen en de wind aan als een belangrijke factor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?